Home » Blog

Blog

Kies categorie
mei 09

Talentontwikkeling bij de Catering Academy (People4all Solutions)

Sinds kort is onze naam Facilities4all overgegaan naar People4all Solutions. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de markt verandert, en wij dus ook! We zijn trots om aan te kondigen dat wij sinds kort van start zijn gegaan met de Catering Academy. De Catering Academy is opgezet om te werken aan talentontwikkeling op […]

Lees meer...
dec 01

Forse BTW verlaging

“Forse btw-verlaging voor tandpasta en zonnebrandcrème” kopten de kranten deze week. De Hoge Raad vrijdag heeft geoordeeld in een zaak  en stelde: Met onmiddellijke ingang, De btw-afdracht  te verlagen van 21 procent naar 6 procent en deze korting helemaal door te geven aan de klant door de prijzen van tandpasta en zonnebrandcrème te verlagen. Wij […]

Lees meer...
nov 15

Duurzame Dinsdag #12: Duurder voedsel, minder verspilling?

Wat zou ervoor kunnen zorgen dat we met z’n allen minder voedsel verspillen en weggooien? Volgens Natuur & Milieu en de Rabobank ligt het antwoord in de prijs. Uit hun onderzoek blijkt dat duurder voedsel een goede trigger zou zijn voor mensen om er zuiniger en verstandiger mee om te gaan.   24 procent van […]

Lees meer...
nov 14

5 redenen waarom cateringmedewerkers de belangrijkste mensen in het pand zijn

De CEO, de HR manager en de sales adviseur zijn belangrijk, maar niet zo belangrijk als de cateringmedewerker. Hier zijn 5 redenen waarom. Je ziet ze altijd op één van de fijnste momenten van de dag: In de pauze Ze zorgen voor een plek waar je je even kunt terugtrekken van je werkzaamheden Na een […]

Lees meer...
nov 08

Duurzame Dinsdag #11: Frietvodka tegen voedselverspilling

Voedselverspilling is een trending topic. Er ontstaan dan ook steeds meer concepten, producten en bedrijven die de voedselverspilling tegen willen gaan. En dat je daarmee ook nog eens heel succesvol zaken kan doen, bewijst FrietHoes uit Haarlem. Hun frietvodka tegen voedselverspilling is een ware hit. FrietHoes inspireert ons allemaal om beter na te denken over […]

Lees meer...
nov 02

Interview met Rinaldo: Peoplemanager en topsporter

Rinaldo werkt nu bijna 2 jaar als Peoplemanager bij People4All. Wij vroegen deze topsporter het hemd van het lijf, zodat iedereen hem wat beter leert kennen.   Hoe zijn gemiddelde werkdag eruitziet, vindt hij lastig om te vertellen. “Gemiddeld komt bij mij weinig voor, want het verschilt heel erg per dag. Ik sta alleen op […]

Lees meer...
nov 01

Wereld Veganisme Dag: broccoli soep recept

Omdat het vandaag Wereld Veganisme Dag is, delen wij een lekkere vegan hap met jullie. Leuk om eens te bereiden voor de catering of natuurlijk gewoon thuis. Wat is er lekkerder om te eten in de herfst en winter dan een verse soep? Dat er ook heerlijke vegan soepen bestaan, bewijst deze broccoli soep. Voor […]

Lees meer...
okt 27

West-Europa eet steeds gezonder

Het kan niemand ontgaan zijn dat gezonde voeding al een tijdje in de spotlight staat. We zien het ene na het andere ‘gezonde dieet’ verschijnen en de supermarkten worden steeds meer gevuld met biologische en onbewerkte producten. Hoewel er natuurlijk mensen zijn die hierin doorslaan, is het wel een goed teken dat we steeds kritischer […]

Lees meer...
okt 26

Duurzame Dinsdag #10: Transport zonder verpakking

Heb jij je ook weleens verbaasd over de hoeveelheid verpakking bij sommige producten? Er is momenteel een ontwikkeling gaande op het gebied van voeding en duurzaamheid, waarmee de verpakkingen drastisch in vermindering worden gebracht en transport zonder verpakking mogelijk is. Het bedrijf HL Display heeft dispensers ontwikkeld waarmee je zelf kan bepalen hoeveel voorgesneden groenten […]

Lees meer...
okt 19

Duurzame Dinsdag #9: Kok maakt kaas van aardappelen

In Australië heeft een kok een bijzondere uitvinding gedaan om de voedselverspilling tegen te gaan. Andrew Dyhin, de oprichter van het bedrijf Potato Magic, maakt kaas van aardappelen. Zijn volledige recept wil hij niet verklappen, maar hij geeft wel aan dat hij de aardappels eerst vloeibaar maakt en er vervolgens extracten en zout aan toevoegt. Hierdoor […]

Lees meer...
okt 12

Duurzame Dinsdag tip #8: Gebruik gekke groenten en fruit

Wist je dat we in Nederland ongeveer 5 tot 10 procent van alle groenten en fruit weggooien omdat ze de verkeerde vorm of een afwijkende kleur hebben? En dat terwijl het gewoon hetzelfde smaakt. Kromkommer brengt daar verandering in en maakt gebruik van gekke groenten en fruit.   Kromkommer gebruikt afwijkende producten voor het maken van gerechten. […]

Lees meer...
okt 05

Horeca in Utrecht serveert een maand fairtrade en regioproducten

De gehele maand oktober is er een leuke actie bij verschillende horecaondernemingen in Utrecht, genaamd Flairtje. Tijdens deze actie bieden 11 Utrechtse horecabedrijven een speciaal Flairtje menu of gerecht aan, dat bestaat uit minimaal één fairtrade en één Utrechts regioproduct. Flairtje zorgt ervoor dat er duurzamer wordt gegeten, dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor […]

Lees meer...
okt 05

Duurzame Dinsdag #7: Eten we straks allemaal eendenkroos?

Tegenwoordig denken we steeds vaker na over het voedsel van de toekomst. Naar schatting leven er in 2050 maar liefst 9 miljard mensen op de wereld en deze mensen moeten allemaal gevoed worden. Er komen steeds meer nieuwe ideeën over onze toekomstige voeding, en één van deze ideeën is eendenkroos. Van eendenkroos naar eiwitpoeder Het brein […]

Lees meer...
sep 27

Duurzame Dinsdag tip #6: Water besparen

We verspillen in de wereld dagelijks niet alleen veel voedsel, maar ook veel water. Daarom delen we op deze Duurzame Dinsdag een aantal tips op het gebied van  water besparen. Hergebruik het water Wanneer je de kraan aan hebt om bijvoorbeeld een krop sla te wassen, laat je een hoop water weglopen dat je nog […]

Lees meer...
sep 20

Duurzame Dinsdag tip #5: Streek- en seizoensproducten

Iedere dinsdag is bij Facilities4All een Duurzame Dinsdag waarop wij tips geven op het gebied van… duurzaamheid! Vandaag staan streek- en seizoensproducten in de spotlight. Streek- en seizoensproducten Tegenwoordig kunnen we groenten, fruit en ander voedsel laten groeien en produceren waar en wanneer we willen. We kunnen dus het hele jaar door allerlei voedsel eten […]

Lees meer...
sep 13

10 redenen waarom horecamensen de leukste zijn!

Mensen die in de horeca of catering werken hebben iets bijzonders en onderscheiden zich met een aantal mooie eigenschappen. Het zijn gewoon de leukste mensen die er zijn! Wil je weten waarom? Wij geven 10 redenen.   1. Ze houden van gezelligheid. Of het nu om collega’s of gasten gaat, ze maken er een gezellige […]

Lees meer...
sep 13

Duurzame Dinsdag tip #4: Verstandig voedsel bewaren

Het is weer dinsdag en dat betekent dat vandaag volledig in het teken staat van duurzaamheid. Verstandig voedsel bewaren en op een slimme manier met de voorraad omgaan kan een groot verschil betekenen op het gebied van voedselverspilling en duurzaamheid. Ontdooi wat je daadwerkelijk nodig hebt Als je iets gaat bereiden, ontdooi dan alleen de […]

Lees meer...
sep 12

Interview Remy: Troubleshooter met humor

Sinds februari 2013 werkt Remy bij People4All als Peoplemanager en Troubleshooter. Maar wat trekt Remy zo aan in de horeca- en cateringbranche? En wat houdt zijn werk precies in? Laten we het hem zelf vragen! Wanneer ik op kantoor vertel dat ik een interview met Remy op de planning heb staan, krijg ik verschillende verhalen […]

Lees meer...
sep 09

De wetenschap voegt 6e smaakcategorie toe

Pasta, aardappelen en brood, de meeste mensen zijn er gek op. In het ene na het andere dieet is te lezen dat deze koolhydraatrijke voeding uit den boze is, maar we kunnen er toch niet afblijven. Wetenschappers van de Oregon State University hebben hier mogelijk een verklaring voor gevonden: Ze hebben een nieuwe smaakcategorie ontdekt. […]

Lees meer...
sep 06

De duurzaamheid van topchef René Redzepi

Al een paar weken noemen we bij People4All iedere dinsdag een Duurzame Dinsdag, maar vandaag is het officieel nationale Duurzame Dinsdag! Het is een dag die in het teken staat van duurzame ideeën, de strijd tegen voedselverspilling en hoe we met z’n allen een verschil kunnen maken. Waarom verspillen we eigenlijk zoveel voedsel? In een […]

Lees meer...
sep 01

Horeca- en cateringnieuws: Hoge omzet, hoge prijzen, veel werkaanbod

Goed horeca- en cateringnieuws! We hebben het in Nederland uitstekend voor elkaar. Het CBS heeft de cijfers van de Kwartaalmonitor Horeca vrijgegeven en die cijfers maken ons blij. Er is veel werkgelegenheid en een omzetstijging. Kantines en catering Vooral bij de kantines en catering gaat het goed, want daar is de grootste omzetstijging waargenomen. Vergeleken met […]

Lees meer...
aug 30

Duurzame Dinsdag tip #3: Halve porties op menukaart

Het is weer Duurzame Dinsdag bij Facilities4All, dus tijd voor een nieuwe tip op het gebied van duurzaamheid. Vandaag staat de tip in het teken van halve porties op de menukaart. Samen met jullie gaan wij de strijd tegen voedselverspilling aan!   Niets is zo zonde als een gerecht dat niet volledig is opgegeten, want […]

Lees meer...
aug 30

Interview met Peoplemanager en horecatijger Chantal

Chantal werkt sinds 2014 bij People4All als Peoplemanager. Maar wat houdt dat precies in? En wat voor persoon is Chantal precies? Hoog tijd om een paar vragen te stellen! Wanneer ik Chantal spreek wordt het mij direct duidelijk dat ze enthousiast is over haar werk. Ze vertelt dat een Peoplemanager van alle markten thuis is. […]

Lees meer...
aug 25

Medewerker kookt: Risotto recept van Jorn

Bij People4All hebben we natuurlijk veel affiniteit met voeding en vinden we het leuk om daarmee bezig te zijn. Tussen onze medewerkers zitten dan ook een hoop verborgen culinaire talenten! Zo is onze sales man Jorn een ster in het maken van risotto. Vandaag deelt hij zijn heerlijke risotto recept met kabeljauw, zodat jullie dit […]

Lees meer...
aug 25

Voedsel uit de 3D-printer

Er wordt al een tijd geëxperimenteerd met het 3D-printen van voedsel. Zo is er al eens een pizza uit de printer gerold en is het mogelijk om chocolade te maken met het apparaat. Eten we straks in restaurants voedsel dat gemaakt is met een 3D-printer? “Doe mij maar de cheesecake, vers uit de 3D-printer” Eén […]

Lees meer...
aug 23

Duurzame Dinsdag tip #2: Duurzaam inkopen

Op dinsdag is het bij Facilities4All ‘Duurzame Dinsdag’ en delen wij een tip tegen voedselverspilling. Vandaag staat deze dag in het teken van duurzaam inkopen. Een makkelijke manier om voedsel te besparen. Of je nu voedsel online inkoopt of naar de groothandel gaat, het gebeurt al snel dat er te veel wordt ingekocht. Je komt producten […]

Lees meer...
aug 23

IJsjes recept met aardbei en kiwi

De zomer is eindelijk weer doorgebroken in Nederland en deze week stijgen de temperaturen naar rond de 30 graden. Heerlijk! Of je nu aan het werk bent in deze zomerhitte of lekker vrij bent, een verkoelend ijsje kunnen we allemaal wel gebruiken. Voor alle ijsliefhebbers hebben wij een gezond, lekker én makkelijk ijsjes recept. Wat […]

Lees meer...
aug 18

11 redenen waarom werken in de horeca een Olympische sport is

Nieuwe mensen ontmoeten, bezig zijn met verse producten, leuke gerechten bereiden en ervoor zorgen dat de gasten met een glimlach op hun gezicht de deur uitgaan. Natuurlijk is het erg leuk om in de horeca te werken, maar je moet er ook talent voor hebben. Stiekem horen horeca- en cateringmedewerkers thuis op de Olympische Spelen, […]

Lees meer...
aug 16

Robots in de gezondheidszorg?

Zie jij het al voor je? Je ligt in het ziekenhuis op bed en in plaats van een arts komt er een robot binnen om het verband te verwisselen. Robots zijn volop in ontwikkeling en er wordt steeds meer gespeculeerd over een zogeheten ‘zorgrobot’. Maar willen we dat wel? Robots in opkomst In een opiniestuk […]

Lees meer...
aug 16

Duurzame Dinsdag tip #1: Restjesdag

Iedere dinsdag delen wij een tip op het gebied van duurzaamheid, omdat wij samen met jullie de voedselverspilling tegen willen gaan. Vandaag staat de restjesdag centraal. Want met alle restjes die jullie in de (koel)kast hebben staan kan nog een hoop lekkers bereid worden. Overrijp fruit Wist je dat je met overrijp fruit hele lekkere […]

Lees meer...
aug 11

Nieuwe horecawetgeving in Italië moedigt doggybags aan

Een doggybag. We weten waarschijnlijk allemaal wat het is, maar toch wordt er niet veel gebruik van gemaakt in Nederland. Sterker nog, in veel horecagelegenheden en restaurants is het helemaal niet zo normaal om de restanten van de maaltijd mee te nemen naar huis. Maar waarom eigenlijk niet? Er is immers voor betaald en anders gaat het […]

Lees meer...
aug 09

Stop voedselverspilling! Het voedsel is op

Heb jij weleens gehoord van Earth Overshoot Day? Op deze dag heeft de wereldbevolking al het voedsel, akkerland en de bosbouw die de aarde in een jaar kan produceren verbruikt. Dit betekent dat we vanaf dat moment overgaan op reserves, overbevissing, broeikassen en overbegrazing. Dit jaar viel Earth Overshoot Day vroeger dan ooit, namelijk op […]

Lees meer...
jun 30

Brexit zet druk op horeca en detailhandel

Afgelopen week kwam het nieuws dat de bevolking van het Verenigd Koninkrijk heeft ingestemd met het verlaten van de EU. Oftewel de veelbesproken Brexit. Dit is natuurlijk niet zonder gevolgen voor de economie. Wij zoomen in dit artikel met name in op de gevolgen op de detailhandel en de horeca. Wat kan dit betekenen voor ons vakgebied? […]

Lees meer...
jun 28

Geslaagde sponsoring voor Stichting Het Vergeten Kind

Zoals jullie weten vinden wij het leuk om goede initiatieven te steunen. Ditmaal hebben wij kindercentrum het Zonnetje gesteund met het ophalen van geld voor stichting Het Vergeten Kind. Hierbij hebben wij de sponsoring van het ijs op ons genomen. Afgelopen week kregen wij deze leuke collage opgestuurd waarin de kinderen genieten van het ijs, met […]

Lees meer...
jun 23

Facilities4all op TV bij RTL4!

We hebben het er de afgelopen tijd al vaker over gehad, maar nu gaat het dan ook echt gebeuren. De opnames van twee maanden geleden waren geslaagd; aankomende zaterdag en zondag zal Facilities4all op TV getoond worden aan het publiek van RTL4. Wij hopen van harte dat jullie daar ook bij zullen zitten! Kijken jullie met ons […]

Lees meer...
jun 21

Haring in het bedrijfsrestaurant!

Vorige week is het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild aan het moederbedrijf van de PLUS, met een opbrengst van €90.000,-. De gehele opbrengst zal  dit jaar worden geschonken aan stichting Het Vergeten Kind. Het betaalde bedrag is een stuk hoger dan de €53.000,- van vorig jaar, en de €56.000,- van het jaar daarvoor. Deze haring ligt sinds […]

Lees meer...
jun 16

Zo voorkomt u voedselverspilling

Tip 1 Wat zijn je VSE’s Hoe groot is de portionering van de maaltijden en durf er eens kritisch naar te kijken. Hierdoor gaat men ook rekening houden met de receptuur en de inkoop. Tip 2 Ken je gasten Zorg dat je de gasten goed kent! Kennis die resulteert in het verlagen van waste en […]

Lees meer...
jun 14

Grote groei in aantal kleine cateringbedrijven

Foodtruckfestivals zijn tegenwoordig overal, en al die lekkere hapjes moeten natuurlijk ergens vandaan komen. Al sinds 2011 is het aantal cateringbedrijven tijdens evenementen met 3000 bedrijven toegenomen. Dit brengt Nederland op een aantal van 8000 bedrijven. Andere beroepen in de sector maakten ook een flinke stijging mee. Dit is te verklaren door de opkomst van […]

Lees meer...
jun 09

Weer 15 medewerkers geslaagd voor hun gastvrijheidstraining

Natuurlijk hebben onze medewerkers altijd het beste voor met de klanten, maar gastvrijheid is ook voor een groot deel onbewust. Dat was eigenlijk de boodschap van de trainingen die onze medewerkers hebben gehad. Deze avond werd geleid door The Food Professor. Ook het kantoor deed mee met de trainingen, zelfs eigenaren Fred en Karin waren […]

Lees meer...
jun 01

Eigenaars worden beloond met de grootste prijs

Laten we beginnen met wauw, we zijn helemaal van onze stoel geblazen! Afgelopen week zijn wij (blijkbaar) betrokken geweest bij een groot complot dat ons personeel voor ons heeft opgezet. Wij zijn namelijk sinds vorige week de gelukkige eigenaar van de prijs “Werkgever van de eeuw”. Natuurlijk is dit geen officiële prijs, maar het heeft voor ons […]

Lees meer...
mei 27

Nieuwe samenwerking: Op weg naar betere zorg!

We zijn al enige tijd aan het groeien naar deze samenwerking. Al sinds het begin van dit jaar begon onze samenwerking serieuzere vormen aan te nemen, we schoten elkaar steeds vaker te hulp en vulden elkaar aan op allerlei vlakken. De officiële toevoeging van de Zorgfactory zorgt voor een nieuwe opvulling van een gat in […]

Lees meer...

error: