Duurzame Dinsdag #9: Kok maakt kaas van aardappelen

In Australië heeft een kok een bijzondere uitvinding gedaan om de voedselverspilling tegen te gaan. Andrew Dyhin, de oprichter van het bedrijf Potato Magic, maakt kaas van aardappelen.

Zijn volledige recept wil hij niet verklappen, maar hij geeft wel aan dat hij de aardappels eerst vloeibaar maakt en er vervolgens extracten en zout aan toevoegt. Hierdoor kunnen de aardappels omgezet worden in verschillende zuivelproducten, zoals kaas en custard, maar ook in zoete lekkernijen zoals ijs.
kaas van aardappelenDyhin noemt zijn kaas chato en biedt met zijn uitvinding een plantaardig alternatief voor veel producten. De aardappels die hij gebruikt kunnen door hun vorm of grootte niet door de boeren worden verkocht, dus Dyhin bestrijdt ook nog eens een stuk voedselverspilling.

De kok is heel wat jaren bezig geweest met zijn chato, hij is er namelijk in 2004 al mee begonnen. Momenteel zoekt hij investeerders zodat hij meer kan produceren.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens deze Duurzame Dinsdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


error: