Interview met Peoplemanager en horecatijger Chantal

Chantal werkt sinds 2014 bij People4All als Peoplemanager. Maar wat houdt dat precies in? En wat voor persoon is Chantal precies? Hoog tijd om een paar vragen te stellen!

Wanneer ik Chantal spreek wordt het mij direct duidelijk dat ze enthousiast is over haar werk. Ze vertelt dat een Peoplemanager van alle markten thuis is. Zo draait ze eenmanslocaties en locaties met meerdere personen. Ze zit helemaal in haar verhaal wanneer ze het even moet onderbreken, want; “de pup heeft mijn schoen te pakken, ik ga er even achteraan”. Zodra ze haar schoen terug heeft vertelt ze hoe een gemiddelde werkdag voor haar eruitziet. “Elke dag is anders, want ik ga vaak naar een andere locatie. Maar als ik een dag werk op een locatie waar ik al eerder ben geweest dan begin ik vaak met de koffieautomaten, daarna ga ik de lunch voorbereiden en de gasten bedienen, vervolgens ga ik schoonmaken en daarna de administratie doen. Dat is een gewone werkdag. Als ik ergens ga werken waar ik nog nooit geweest ben dan ga ik heel snel uitzoeken hoe alles werkt en waar alles staat. Dat vind ik de leukste werkdagen, lekker chaotisch. Ik houd ervan als ik veel moet nadenken en een uitdaging heb.”

“De horeca zit in je bloed, je voelt het van binnen”

peoplemanagerChantal houdt dus het meest van chaotische dagen. Is dat wat haar zo aantrekt in de horeca- en cateringbranche? “Het zit in je bloed, je voelt het van binnen. Mensen blij en gelukkig maken. En dat worden mensen van goede bediening, een glimlach, goed eten en drinken en service. Het is gewoon wat ik het liefste doe,” legt ze uit.

Als ik haar vraag om zichzelf te omschrijven in drie woorden, hoeft ze niet lang na te denken. “Ik ben eerlijk, oprecht en fanatiek. Af en toe kan ik ook wel té fanatiek zijn. Ik verwacht niet alleen van mezelf dat ik mij voor 200 procent inzet, maar ook van mijn collega’s.” Een harde werker dus, die Chantal. “Als cateringdame moet je absoluut niet zeuren. Het is nou eenmaal hard werken, het is hollen of stilstaan. Als je ook kan lachen terwijl je op je tandvlees loopt, dan ben je voor mij een echte horecatijger,” vertelt ze. Chantal heeft aan veel werkdagen goede herinneringen, maar er zijn er een paar die er bovenuit springen. “Ik ben altijd heel blij als ik met mijn collega Peoplemanagers mag samenwerken. Meestal is dat op evenementen, zoals een beurs waar we partycatering doen. Ik vind het gewoon kei gezellig om samen met de andere Peoplemanagers te werken. Dat gebeurt misschien drie keer per jaar, maar het is altijd één groot feest.

“Als je ook kan lachen terwijl je op je tandvlees loopt, dan ben je voor mij een echte horecatijger”

Wanneer ik haar vraag wat ze het belangrijkst vindt aan een baan vertelt ze het volgende: “Ik moet het naar mijn zin hebben en met een glimlach naar mijn werk gaan. Als je het niet naar je zin hebt dan kan je er beter mee stoppen, vooral in de horeca,” zegt ze. Ook vindt ze het belangrijk dat ze er voldoening uit haalt. “Als mijn opdrachtgever, mijn gasten en mijn baas tevreden over mij zijn, ben ik dat ook. Als de gasten allemaal met een glimlach de deur uit gaan haal ik daar voldoening uit,” vervolgt ze. Maar wat vindt Chantal nou echt het leukst aan werken bij People4All? “Bij veel bedrijven ben je tegenwoordig een nummer, daar moet je aanwezig zijn en je mond houden. Karin en Fred zijn hele fijne werkgevers waar je geen nummer bent maar een persoon. Ik heb fantastische collega’s bij People4All, maar ook collega’s van andere cateraars die mij niet zien als uitzendkracht maar gewoon als collega. Dat vind ik heel belangrijk.” Een hardwerkende dame die houdt van gezelligheid, dat is hoe ik Chantal zou omschrijven na dit interview!

Ook werken bij People4All? Kijk dan eens bij onze vacatures.

2 reacties op “Interview met Peoplemanager en horecatijger Chantal”

 1. Anita schreef:

  Chantal is een kanjer wat werken betreft.
  Maar dat zit in de familie,samen met haar zussen hebben ze de kantine gerund op de camping. Was altijd goed en gezellig.
  Dus vandaar dat ze van mij een dikke pluim verdiend.

 2. Chantal te pas schreef:

  Trots om een nichtje van chantal te zijn ik weet dat het een harde werkster is ga zo.door dikke kus en een hele dikke knuffel

  Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*


error: