Interview met Rinaldo: Peoplemanager en topsporter

Rinaldo werkt nu bijna 2 jaar als Peoplemanager bij People4All. Wij vroegen deze topsporter het hemd van het lijf, zodat iedereen hem wat beter leert kennen.

 
Hoe zijn gemiddelde werkdag eruitziet, vindt hij lastig om te vertellen. “Gemiddeld komt bij mij weinig voor, want het verschilt heel erg per dag. Ik sta alleen op locaties, maar ook met grote groepen tijdens evenementen. Verder doe ik veel bedrijfscatering, scholencatering en horeca. Dat kan 7 dagen per week zijn, het kan ’s ochtends zijn en het kan ’s avonds laat zijn,” legt Rinaldo uit.

 
Een bezige bij dus, die Rinaldo. Maar hoe komt hij precies in de horeca en catering terecht? “Ik heb eigenlijk een hele andere achtergrond. Ik heb marketingmanagement gestudeerd, dus ik heb eigenlijk altijd iets in de sales willen doen. Ik ben accountmanager geweest, maar dat type verkoop lag mij toch niet echt. Op kantoor zitten bleek niets voor mij. Ik ben gestopt en toen in de horeca en catering beland,” vertelt hij. Dat is nogal een overgang, van accountmanager naar Peoplemanager. “Toen ik in de horeca- en cateringbranche terechtkwam, merkte ik dat het de mooiste branche is die er bestaat. Je hebt de producten zelf in je hand, je maakt ze zelf. Ik doe het met veel liefde en plezier. Ik heb altijd al een passie gehad voor koken, dat heb ik mijn hele leven al leuk gevonden. Wat ik ook fijn vind aan deze branche, is dat iedere dag anders is. Ik ontmoet iedere dag nieuwe mensen en ik werk in hele dynamische omgevingen.”

 
Dat er genoeg uitdagingen zijn in deze branche is voor Rinaldo geen probleem. Sterker nog, daar houdt hij van. “Uitdaging hebben is heel belangrijk voor mij. Wanneer je op een locatie aankomt waar het totale chaos is, is het echt een uitdaging om daar weer rust te creëren. Werken op grote beurzen en evenementen is ook altijd aanpoten, maar uiteindelijk zijn dat de leukste dagen die er zijn. Wanneer je alles daar tot een goed einde weet te brengen is dat hartstikke gaaf. We staan daar ook altijd met veel mensen van People4All, dus dat is ook erg gezellig,” aldus Rinaldo.

 
Bij People4All is Rinaldo dus helemaal op zijn plek. “People4All is voor mij echt een warm bad. Ik word gewaardeerd en gehoord. Ook is er een hechte band tussen de collega’s onderling. We praten iedere dag met elkaar over hoe het gaat en we hebben contact over de locaties, allemaal om elkaar te helpen en ondersteunen. Je ziet ook dat we trots zijn om ons bedrijf te vertegenwoordigen,” vertelt hij.

 
Op de vraag hoe andere mensen hem zouden omschrijven, zegt Rinaldo het volgende: “Ik heb een motto en dat is dat dat je andere mensen moet behandelen zoals je zelf behandeld zou willen worden. Ik denk dat anderen mij zouden omschrijven als hulpvaardig, collegiaal en eerlijk. Ik heb grote betrokkenheid bij zowel People4All als bij onze opdrachtgevers,” aldus Rinaldo.

 
Niet iedereen heeft door dat werken in de horeca en catering een grote uitdaging kan zijn. “Mensen onderschatten dit werk weleens. Het wordt niet altijd genoeg gewaardeerd. Het is echt topsport. Het grappige is dat ik echt topsporter ben geweest. Ik ben tweevoudig Nederlands kampioen bowlen en ik heb in de eredivisie gespeeld. De horeca is echt een vergelijkbare branche,” legt Rinaldo uit. Zijn inzet wordt gelukkig wel regelmatig beloond met een compliment. Maar wat is het grootste compliment dat hij ooit gehad heeft? “Dat zit hem eigenlijk in de kleine dingen. Bijvoorbeeld wanneer ik op een bruiloft werk of op een feest van mensen die 60 jaar zijn getrouwd. Het is fantastisch als deze mensen aan het eind van de dag naar je toe komen en zeggen: ‘bedankt voor deze mooie dag’. Dat zijn toch wel de complimenten waar je een paar stappen harder voor loopt,” aldus Rinaldo.

 

Bedankt voor dit leuke interview, topsporter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*


error: