Medewerker kookt: Risotto recept van Jorn

Bij People4All hebben we natuurlijk veel affiniteit met voeding en vinden we het leuk om daarmee bezig te zijn. Tussen onze medewerkers zitten dan ook een hoop verborgen culinaire talenten! Zo is onze sales man Jorn een ster in het maken van risotto. Vandaag deelt hij zijn heerlijke risotto recept met kabeljauw, zodat jullie dit allemaal een keer kunnen proberen thuis.

risotto receptWat heb je nodig? Voor 4 personen:

4 stukken kabeljauw van circa 150 gram per stuk
Bakje Philadelphia Bieslook Light
Franse mosterd (of naar eigen smaak)
3 tomaten, in plakjes gesneden
1 prei, in ringen gesneden
1 eetlepel verse tijm
½ eetlepel olijfolie, om in te vetten
300 – 400 gram risottorijst
Groentebouillon (blokjes) 1 tot 1,5 liter

 

 

risotto kabeljauwHoe maak je het? De vis:

Verwarm de oven voor op 180 graden
Scheur 4 vierkante stukken aluminiumfolie af
Smeer het midden van de aluminiumfolie in met olijfolie en leg de kabeljauw erop
Smeer de kabeljauwfilet in met mosterd. Vervolgens beleg je dit met tomaat en preiringen, schep je er een lepel Philadelphia Bieslook Light op en voeg je de tijmblaadjes toe.
Breng het geheel op smaak met peper en zout
Vouw de punten van de aluminiumfolie losjes naar elkaar toe. Maak er vervolgens een afgesloten pakketje van door de randen een beetje op te rollen
Gaar de pakketjes circa 15 minuten in de oven

risotto recept visDe risotto:

Verhit wat olijfolie of boter in een pan met een dikke bodem. Fruit hierin een uitje en een hele rode peper
Roer de risottorijst erdoor en bak de korrels mee tot ze glazig zijn
Blus de risotto af met witte wijn
Maak intussen in een andere pan de bouillon warm (voeg per 100g rijst 300 ml bouillon toe)
Doe een scheutje bouillon bij de risottorijst en breng dit aan de kook. Af en toe roeren
De overige bouillon voeg je in gedeelten toe. Voeg steeds pas een volgende hoeveelheid toe als het vorige deel door de rijst is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is toegevoegd
Tenslotte roer je een klein klontje boter door de rijst en breng je de rijst op smaak met peper en zout

Gaan we de komende dagen allemaal aan de slag met het risotto recept van Jorn? Het klinkt in ieder geval erg goed!

Vond je dit leuk? Lees dan ook eens ons recept voor gezonde ijsjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*


error: