Zo voorkomt u voedselverspilling

Tip 1

Wat zijn je VSE’s

Hoe groot is de portionering van de maaltijden en durf er eens kritisch naar te kijken. Hierdoor gaat men ook rekening houden met de receptuur en de inkoop.

Tip 2

Ken je gasten

Zorg dat je de gasten goed kent! Kennis die resulteert in het verlagen van waste en het verhogen van de gastvrijheid.

Tip 3

Beheers je proces

Zorg dat je weet hoe de processen in elkaar zitten. Kom uit de vaste sleur van “het gaat toch goed” en “we doen het al lang zo”. Durf de processen te vernieuwen en er kritisch naar te kijken. Het zal resulteren in een verlaging van waste en geeft ook een positieve bijdrage aan de maatschappij.

Tip 4

Interne communicatie

Zorg voor een goede communicatie tussen bereiding, afdeling en gasten. Dit zal resulteren in een verlaging van waste.

Tip 5

De bewustwording

Kijk eens door een andere bril naar het product, maaltijd en presentatie, vervolgens ontstaat er een bewustwording die zal result

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


error: