Home » People4All en Food Professor gaan voedselverspilling te lijf

People4All en Food Professor gaan voedselverspilling te lijf

The Food Professor, netwerkpartner van People4All, heeft dinsdag 27 oktober 2015 de Green Deal Nederland op weg naar duurzame zorg ondertekend. Aanpak van voedselverspilling is een van de speerpunten van deze afspraak tussen zorgaanbieders, overheden en bedrijven. People4All biedt samen met The Food Professor de Food & Waste Scan aan. Hiermee kunnen bedrijven tot wel 30% op hun voedingsbudget besparen.

Voedselverspilling is een groot probleem in onze samenleving. Net als in de zorgsector wordt ook in de bedrijfscatering veel teveel bruikbaar voedsel onnodig weggegooid of laagwaardig verwerkt. Waste ontstaat in elke schakel van de keten, van inkoop tot verwerking van restanten. Het goede nieuws is dat derving goed valt te beperken.

Food & Waste Scan

Net als zorgaanbieders weten ook bedrijven met catering in eigen beheer vaak niet goed hoeveel voedsel er onnodig de kliko in verdwijnt. Om in kaart te brengen waar in het proces vermijdbare derving ontstaat, heeft The Food Professor de Food & Waste Scan ontwikkeld. Op basis van deze analyse kunnen we u vervolgens helpen met werkbare oplossingen om voedselverspilling in uw bedrijfsrestaurant terug te dringen. Die oplossingen zijn vaak eenvoudiger te realiseren dan u denkt. Lees bijvoorbeeld onze 7 tips om voedselverspilling in bedrijfscatering te voorkomen.

Netwerk People4All

The Food Professor is een van de partners waarmee People4All nauw samenwerkt. Een voorbeeld van een andere partner is Zorgfactory, het bedrijf dat dankzij een unieke constructie medewerkers btw-vrij kan verlonen in de zorg. Zo zijn we met People4All steeds op zoek naar kennispartners die onze dienstverlening goed aanvullen.

Meer informatie

Wilt u weten hoe u voedselverspilling in uw bedrijfsrestaurant kunt voorkomen? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Fred Blaas
Eigenaar

fred.blaas@people4all.nl of (030) 760 11 51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*