Home » Haring in het bedrijfsrestaurant!

Haring in het bedrijfsrestaurant!

Vorige week is het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild aan het moederbedrijf van de PLUS, met een opbrengst van €90.000,-. De gehele opbrengst zal  dit jaar worden geschonken aan stichting Het Vergeten Kind. Het betaalde bedrag is een stuk hoger dan de €53.000,- van vorig jaar, en de €56.000,- van het jaar daarvoor. Deze haring ligt sinds vorige week in de winkel, maar mag alleen Hollandse Nieuwe worden genoemd als deze vet genoeg is en op de juiste manier gekaakt, gezouten en gefileerd is.

images_zoute-haring

De beste kwaliteit haring sinds jaren

Peter Koelewijn is de voorzitter van het keuringspanel Hollandse Nieuwe en heeft alleen maar lovende woorden over de haring van dit jaar. De vis is volgens hem “buitengewoon, de beste kwaliteit sinds jaren”. Het vaatje van dit jaar schijnt een perfecte balans te hebben tussen de zoutige en de romige smaak. Dit is volgens hem te wijten aan het vetpercentage, dat nu al tussen de 21 en 23 procent zit.

De vele zonuren hebben de afgelopen periode bovendien ook gezorgd voor een perfecte leefomgeving van de haring. Hierdoor kregen algen en andere “prooien” volop de kans om te groeien, waardoor er rijkelijk te eten was de afgelopen periode.

De aankomende periode zal onze oud-Hollandse vriend weer zijn intrede maken in de verschillende catering– en horeca locaties, dus dan mogen jullie zelf jullie oordeel vellen. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*