Home » Stop voedselverspilling! Het voedsel is op

Stop voedselverspilling! Het voedsel is op

Heb jij weleens gehoord van Earth Overshoot Day? Op deze dag heeft de wereldbevolking al het voedsel, akkerland en de bosbouw die de aarde in een jaar kan produceren verbruikt. Dit betekent dat we vanaf dat moment overgaan op reserves, overbevissing, broeikassen en overbegrazing. Dit jaar viel Earth Overshoot Day vroeger dan ooit, namelijk op maandag 8 augustus. Hoe zorgen we ervoor dat we zuiniger zijn, minder voedselverspilling hebben en slimmer omgaan met wat we krijgen van moeder natuur?

Slimmer en zuiniger met voedsel omgaan

Eigenlijk is het net zoiets als aan het einde van je salaris een stukje maand overhouden, stelt National Geographic. We moeten dus zuiniger zijn met zijn allen, ook in de horeca, catering en de zorg. Want wanneer we slimmer en zuiniger omgaan met ons voedsel, wordt er een stuk minder verspild. Het Voedingscentrum legt uit dat iedereen zijn of haar Voedselafdruk (de invloed die jouw voedselkeuze heeft op het milieu) kan verlagen, door bijvoorbeeld vaker vegetarisch te eten.

Stop voedselverspilling met The Food Professor

voedselverspilling bedrijf
Ook voedselverspilling speelt een grote rol bij dit probleem. In Nederland gaat er ieder jaar voor miljarden euro’s aan goed eten en drinken de kliko in. Facilities4All en The Food Professor gaan voedselverspilling bij bedrijven te lijf, zodat organisaties zuiniger omgaan met hun voedsel én besparen op hun voedingsbudget. Hierbij worden grondstoffen, het milieu en kosten bespaard! Interessant? Lees dan ook eens ons artikel over hoe je voedselverspilling kan voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*