Home » Nieuwe horecawetgeving in Italië moedigt doggybags aan

Nieuwe horecawetgeving in Italië moedigt doggybags aan

Een doggybag. We weten waarschijnlijk allemaal wat het is, maar toch wordt er niet veel gebruik van gemaakt in Nederland. Sterker nog, in veel horecagelegenheden en restaurants is het helemaal niet zo normaal om de restanten van de maaltijd mee te nemen naar huis. Maar waarom eigenlijk niet? Er is immers voor betaald en anders gaat het de prullenbak in. In Italië denken ze hier net zo over en is er een nieuwe horecawetgeving ontstaan waarbij het gebruik van doggybags in restaurants wordt aangemoedigd.

doggybags

De nieuwe wet zorgt ervoor dat bepaalde obstakels rondom het weggeven of meegeven van voedsel niet langer een probleem zijn. Duurzaam Bedrijfsleven schrijft dat de regels rondom voedseldonaties aan liefdadigheidsinstellingen zijn versoepeld en dat restaurants voortaan de maaltijdresten mogen meegeven aan gasten in een zogenoemde ‘family bag’. De naam doggybag had niet zo’n goed imago, omdat het bij veel mensen schaamte opwekt wanneer ze vragen om de restjes.

De nieuwe wetgeving en de nieuwe benaming moeten ervoor gaan zorgen dat de voedselverspilling in Italië wordt teruggedrongen. Momenteel gaat er in het land van de pasta en de pizza’s jaarlijks voor €13 miljard voedsel de prullenbak in. Zonde! Bij Facilities4All en The Food Professor (waarmee wij de voedselverspilling proberen aan te pakken) zijn we in ieder geval fan van het idee van de family bag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*