Home » Robots in de gezondheidszorg?

Robots in de gezondheidszorg?

Zie jij het al voor je? Je ligt in het ziekenhuis op bed en in plaats van een arts komt er een robot binnen om het verband te verwisselen. Robots zijn volop in ontwikkeling en er wordt steeds meer gespeculeerd over een zogeheten ‘zorgrobot’. Maar willen we dat wel?

robot gezondheidszorg

Robots in opkomst

In een opiniestuk van Volkskrant is te lezen dat bepaalde taken in de zorg, zoals geprotocolleerde operaties, steeds meer lijken op lopendebandwerk. In de toekomst zou een robot wellicht kleine taken op zich kunnen nemen, wordt er geschreven. Robots zullen geen fouten maken, terwijl mensen dat soms wel doen. Dit soort berichten zorgen vaak voor uiteenlopende reacties.

Menselijk contact, begrip en sympathie

De technologische ontwikkeling zou op bepaalde vlakken in de zorg interessant kunnen zijn, zoals het invullen van patiëntendossiers en het bijhouden van administratie. Maar de échte zorg blijft toch echt mensenwerk. De gezondheidszorg is bij uitstek de sector waarin menselijk contact, begrip en sympathie ontzettend belangrijk is.

Meer weten over ontwikkelingen in de zorg? Vanuit de Zorgfactory leveren wij flexibel personeel dat wij BTW-vrij verlonen. Daar lees je hier meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*