Home » 11 redenen waarom werken in de horeca een Olympische sport is

11 redenen waarom werken in de horeca een Olympische sport is

Nieuwe mensen ontmoeten, bezig zijn met verse producten, leuke gerechten bereiden en ervoor zorgen dat de gasten met een glimlach op hun gezicht de deur uitgaan. Natuurlijk is het erg leuk om in de horeca te werken, maar je moet er ook talent voor hebben. Stiekem horen horeca- en cateringmedewerkers thuis op de Olympische Spelen, want het is echt een topsport. Hoog tijd om jullie eens in het zonnetje te zetten met 11 redenen waarom werken in de horeca een Olympische sport is.

1. Het vraagt veel van je conditie. Als je aan het eind van je dienst op een stappenteller zou kijken, heb je de afstand van een marathon afgelegd.
2. Jongleren, hooghouden en toveren: Jij kan alles tegelijk. Terwijl je een tafel leeg maakt onthoud je wat de gasten bestellen.
3. De lat ligt hoog en gasten verwachten dat jij daar met een stok overheen springt.
4. Gewichtheffen kan je als de beste. Stapels met borden en glazen neem jij moeiteloos mee terug de keuken in.
5. Net als bij volleybal, moet je alle ballen hoog houden. Want naast al die broodjes, snacks en smoothies moet ook de koffie en thee klaar worden gezet.
6. Net zoals een sporter nooit klaar is met trainen, ben jij ook nooit klaar. Er is namelijk altijd wel een leeg glas op een tafel of een mand met fruit die moet worden bijgevuld.
7. Geduld is een schone zaak. Terwijl lang niet iedereen vriendelijk tegen jou is, wordt er wel van jou verwacht dat je tegen iedereen vriendelijk bent.
8. Op sommige dagen loop je geen marathon, maar een triatlon. Sommige gasten vragen om allerlei zaken die eigenlijk helemaal niet jouw taak zijn, terwijl je het al zo druk hebt.
9. Je bent zo flexibel als een turnster. Ochtenden, middagen, avonden, weekenden, je bent altijd flexibel.
10. Zelfs het kleinste foutje wordt opgemerkt. Een normale Cola aanbieden in plaats van een Cola Light lijkt soms het einde van de wereld.
11. Op een evenwichtsbalk balanseer jij de hele dag en avond tussen gastvrijheid, sfeer en kwaliteit.

olympische sportNet als de Olympische Spelen is alles het wel waard en zou je het niet willen missen. Het is echt een topsport en soms is het aanpoten, maar toch zou je geen ander werk willen doen. Met een top team maaltijden, hapjes en drankjes verzorgen geeft keer op keer weer voldoening. De horeca is toch het mooiste vak dat er is! Als beloning win je de gasten voor je en ga je naar huis met een gouden medaille.

*Tennis picture was taken by Keith Allison

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*