Home » Duurzame Dinsdag tip #2: Duurzaam inkopen

Duurzame Dinsdag tip #2: Duurzaam inkopen

Op dinsdag is het bij Facilities4All ‘Duurzame Dinsdag’ en delen wij een tip tegen voedselverspilling. Vandaag staat deze dag in het teken van duurzaam inkopen. Een makkelijke manier om voedsel te besparen.

Of je nu voedsel online inkoopt of naar de groothandel gaat, het gebeurt al snel dat er te veel wordt ingekocht. Je komt producten tegen waarvan je zeker weet dat je het veel gebruikt, je komt producten tegen die je graag eens wilt proberen en dan kom je daarna ook nog eens een mooie aanbieding tegen. Voor je het weet heb je veel meer dan je eigenlijk nodig hebt. Met onze tips komt daar snel verandering in.

duurzaam inkopen

– Heb je een kantine? Kijk dan eens goed naar wat het personeel werkelijk verbruikt aan voedsel en houd dit bij.

– Kijk voordat je inkopen gaat doen goed naar de voorraad die je al in huis hebt en schrijf daarna precies op wat je nog nodig hebt. Vervolgens zorg je ervoor dat je alleen de producten haalt die op het lijstje staan. Op deze manier ben je efficiënt en besparend bezig!

– Let tijdens het inkopen goed op de datum. Het ligt misschien voor de hand, maar er wordt ieder jaar ontzettend veel voedsel weggegooid omdat het over de datum is. Bedenk dus goed of je de producten die je inkoopt op kan maken voordat het over de datum is.

Meer tips tegen voedselverspilling? Lees dan eens over The Food Professor.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*