Home » Voedsel uit de 3D-printer

Voedsel uit de 3D-printer

Er wordt al een tijd geëxperimenteerd met het 3D-printen van voedsel. Zo is er al eens een pizza uit de printer gerold en is het mogelijk om chocolade te maken met het apparaat. Eten we straks in restaurants voedsel dat gemaakt is met een 3D-printer?

“Doe mij maar de cheesecake, vers uit de 3D-printer”

3d-printerEén restaurant ging iedereen voor. In juli opende pop-up restaurant Food Ink in Londen, waar het volledige menu bestaat uit 3D-geprint voedsel. Het is een regelrechte hit en iedere avond zit het vol met nieuwsgierige gasten. Ook zijn er verschillende voedingsbedrijven aan het spelen met de mogelijkheden van de printer. Hershey, een grote Amerikaanse snoepproducent, heeft een eigen printer waarmee prachtige chocolade creaties gemaakt worden. De snoepjes zijn zelfs zo mooi dat er een speciale tentoonstelling mee werd gemaakt.

Mickey Mouse broccoli

Ondanks deze experimenten zal het nog lang duren voordat de 3D-printer écht gaat doorbreken in deze branche. Natuurlijk gaat er niets boven het vakmanschap en de kennis van koks en personeel en zal die expertise altijd nodig zijn in de horeca. 3D-printers zouden deze mensen wel kunnen ondersteunen met sommige gerechten. De printer kan bijvoorbeeld gemakkelijk iets glutenvrij maken of juist stoffen (zoals vitaminen) toevoegen. Ook is het handig voor kinderen die lastige eters zijn, want groenten en fruit kan je uitprinten in leuke vormen, zoals Mickey Mouse of een hartje. Hierdoor is het voor kinderen aantrekkelijker om te eten. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar de verdere ontwikkelingen op het gebied van 3D-geprint voedsel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*