Home » Duurzame Dinsdag tip #3: Halve porties op menukaart

Duurzame Dinsdag tip #3: Halve porties op menukaart

Het is weer Duurzame Dinsdag bij Facilities4All, dus tijd voor een nieuwe tip op het gebied van duurzaamheid. Vandaag staat de tip in het teken van halve porties op de menukaart. Samen met jullie gaan wij de strijd tegen voedselverspilling aan!

 
Niets is zo zonde als een gerecht dat niet volledig is opgegeten, want de resten gaan regelrecht de prullenbak in. De gast geeft aan dat alles naar wens is geweest, maar dat het simpelweg te veel was om op te krijgen. Het kan lastig zijn om porties te balanceren, want sommige gasten eten nou eenmaal meer of minder dan anderen. Halve porties kunnen een oplossing bieden.

halve portiesHalve porties zijn niet alleen goed tegen de voedselverspilling, het is ook nog eens extra leuk voor de gasten. Op deze manier gaan gasten namelijk makkelijker gerechten met elkaar delen en kunnen ze verschillende kleinere gerechten proberen. De horecabeleving verbetert terwijl de voedselverspilling vermindert. Win-win!

Meer tips over duurzaamheid in de horeca? Lees dan eens over The Food Professor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*