Home » Horeca- en cateringnieuws: Hoge omzet, hoge prijzen, veel werkaanbod

Horeca- en cateringnieuws: Hoge omzet, hoge prijzen, veel werkaanbod

Goed horeca- en cateringnieuws! We hebben het in Nederland uitstekend voor elkaar. Het CBS heeft de cijfers van de Kwartaalmonitor Horeca vrijgegeven en die cijfers maken ons blij. Er is veel werkgelegenheid en een omzetstijging.

Kantines en catering

Vooral bij de kantines en catering gaat het goed, want daar is de grootste omzetstijging waargenomen. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2015 is de omzet met 6,7 procent gestegen. Het is niet de eerste keer dat de cateringbranche een omzetstijging boekt, want dat doet ze al dertien kwartalen opeenvolgend.

cateringnieuwsRestaurants

Ook de restaurants mogen blij zijn met hun prestaties, want de omzet van restaurants groeide met 4,1 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2015. Cafés, snackbars, fastfoodketens, lunchrooms en ijssalons ervoeren ook allemaal een omzetstijging vergeleken met vorig jaar.

Prijsstijgingen en vacatures

Bij de prijzen in de horeca zien we een stijging van 2,4 procent. De prijzen stijgen inmiddels al vijf kwartalen harder dan de inflatie. Waar ook een stijgende lijn in zit is het aantal vacatures in de horeca. In het tweede kwartaal kwamen er 23.000 vacatures vrij, dat aantal is sinds 2008 nog nooit zo hoog geweest.

Faillissement

Ondanks dat het goed gaat met de branche, moesten in het tweede kwartaal helaas 81 horecabedrijven gedwongen hun deuren sluiten vanwege faillissement. Zo verdwenen er 41 restaurants en 22 cafés.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*