Home » De duurzaamheid van topchef René Redzepi

De duurzaamheid van topchef René Redzepi

Al een paar weken noemen we bij People4All iedere dinsdag een Duurzame Dinsdag, maar vandaag is het officieel nationale Duurzame Dinsdag! Het is een dag die in het teken staat van duurzame ideeën, de strijd tegen voedselverspilling en hoe we met z’n allen een verschil kunnen maken. Waarom verspillen we eigenlijk zoveel voedsel? In een interview met NU.nl vertelt topchef René Redzepi dat eten niet meer zo wordt gewaardeerd als vroeger.

Je gooit een trouwring toch ook niet weg?

De eigenaar van Michelinsterren-restaurant Noma in Kopenhagen is ervan overtuigd dat mensen geen echte connectie meer hebben met eten. “Als we meer zouden waarderen wat wij in ons lichaam stoppen om ons gezond te houden, gaan we een stuk minder verspillen,” legt hij uit. Redzepi vergelijkt het met het weggooien van je trouwring. Op die manier zou je ook moeten stilstaan bij het weggooien van een krop sla die nog helemaal goed is.

Gefrituurde mos en verbrande prei

Bij Noma wordt veel gewerkt met natuurlijke bronnen en staan er bijzondere gerechten op het menu. Zo staan er mieren en krekels op het menu, maar ook gefrituurde mos en verbrande prei. Het valt in de smaak, aangezien het restaurant twee Michelinsterren heeft en al vier keer is verkozen tot beste restaurant ter wereld door Restaurant Magazine. Het is in ieder geval inspirerend om te zien dat een kok die erg begaan is met de strijd tegen voedselverspilling is uitgegroeid tot één van de grootste chefs ter wereld.

Wil jij ook een verschil maken in de strijd tegen voedselverspilling? Lees dan eens over The Food Professor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*