Home » Duurzame Dinsdag tip #4: Verstandig voedsel bewaren

Duurzame Dinsdag tip #4: Verstandig voedsel bewaren

Het is weer dinsdag en dat betekent dat vandaag volledig in het teken staat van duurzaamheid. Verstandig voedsel bewaren en op een slimme manier met de voorraad omgaan kan een groot verschil betekenen op het gebied van voedselverspilling en duurzaamheid.

voedsel bewarenOntdooi wat je daadwerkelijk nodig hebt

Als je iets gaat bereiden, ontdooi dan alleen de hoeveelheid die je echt nodig hebt. Staat er vanavond kipsaté op het menu? Haal dan niet direct een heel pak kip uit de vriezer, maar kijk goed naar het recept en stop de rest weer terug. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is toch één van de oorzaken van voedselverspilling.

Tenminste houdbaar tot

Er is een groot verschil tussen ‘te gebruiken tot’ en ‘tenminste houdbaar tot’. Producten waarop een ‘te gebruiken tot’ datum vermeld staat mag je na die datum niet meer eten, maar producten met een ‘tenminste houdbaar tot’ datum kunnen nog prima gebruikt worden na die datum. Het is een kwestie van ruiken, kijken en proeven om te bepalen of dit voedsel nog goed is. Zo kan je bijvoorbeeld spaghetti nog een jaar na de ‘tenminste houdbaar tot’ datum gebruiken.

Meer tips op het gebied van voedselverspilling? The Food Professor kan jou helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*