Home » Duurzame Dinsdag tip #5: Streek- en seizoensproducten

Duurzame Dinsdag tip #5: Streek- en seizoensproducten

Iedere dinsdag is bij Facilities4All een Duurzame Dinsdag waarop wij tips geven op het gebied van… duurzaamheid! Vandaag staan streek- en seizoensproducten in de spotlight.

Streek- en seizoensproducten

Tegenwoordig kunnen we groenten, fruit en ander voedsel laten groeien en produceren waar en wanneer we willen. We kunnen dus het hele jaar door allerlei voedsel eten dat eigenlijk van oorsprong niet in die tijd van het jaar zou groeien of geoogst zou worden. Dit kost een hoop extra energie en het is daarom niet erg duurzaam. Wanneer je vooral kookt met seizoensproducten ben je direct een stuk duurzamer bezig! Dit zijn namelijk producten die op dat moment op een natuurlijke manier groeien en geoogst worden. Voor lekkere recepten met de seizoensproducten van het moment kan je een kijkje nemen op ZTRDG.

streek- en seizoensproducten

Voedsel maakt vaak ook een jaloersmakende wereldreis voordat het bij de groothandel ligt. Het is veel duurzamer om producten uit de streek in te kopen en hier gerechten mee te maken, want dat scheelt een hoop brandstof en energie. Benieuwd welke producten in jouw regio verkrijgbaar zijn? Kijk dan op Regioproduct.

Bekijk The Food Professor voor meer tips op het gebied van duurzaamheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*