Home » Duurzame Dinsdag tip #6: Water besparen

Duurzame Dinsdag tip #6: Water besparen

We verspillen in de wereld dagelijks niet alleen veel voedsel, maar ook veel water. Daarom delen we op deze Duurzame Dinsdag een aantal tips op het gebied van  water besparen.

Hergebruik het water

Wanneer je de kraan aan hebt om bijvoorbeeld een krop sla te wassen, laat je een hoop water weglopen dat je nog prima voor iets anders zou kunnen gebruiken. Zo zou je het kunnen opvangen en gebruiken om planten mee water te geven of een sopje mee aan te maken voor de schoonmaak.

Besparende kranen

Oude kranen en toiletstortbakken kunnen tegenwoordig worden vervangen door besparende varianten. Het watergebruik kan hierdoor wel 30 procent dalen! Meer informatie over waterbesparende kranen lees je hier.

water besparenGebruik een regenton

Ieder nadeel heeft z’n voordeel: Het regent best vaak in Nederland en deze regen kan gebruikt worden voor allerlei doeleinden. Elk jaar valt er ongeveer 80,000 liter regenwater op het dak van jouw pand of huis. Wanneer je dit allemaal opvangt in een regenton met filter bespaar je zo’n 7000 liter kraanwater per jaar. Gebruik het opgevangen regenwater voor bezigheden waarvoor je normaal gesproken kraanwater zou gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*