Home » Duurzame Dinsdag #7: Eten we straks allemaal eendenkroos?

Duurzame Dinsdag #7: Eten we straks allemaal eendenkroos?

Tegenwoordig denken we steeds vaker na over het voedsel van de toekomst. Naar schatting leven er in 2050 maar liefst 9 miljard mensen op de wereld en deze mensen moeten allemaal gevoed worden. Er komen steeds meer nieuwe ideeën over onze toekomstige voeding, en één van deze ideeën is eendenkroos.

eendenkroosVan eendenkroos naar eiwitpoeder

Het brein achter deze oplossing is het bedrijf ABC Kroos. Het bedrijf maakt van eendenkroos onder andere eiwitpoeder, een proces waar ze patent op hebben. ABC Kroos noemt het groene goed trouwens geen eendenkroos maar waterlinzen. Volgens ABC Kroos eigenaren Lourens Zwart en Hans Derksen is het de vergeten groente en de ultieme superfood.

Curry en burgers

Kroos groeit ontzettend snel, dus er kan iedere week nieuwe kweek geoogst worden. Het eindproduct kan op allerlei manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld door een salade of een curry. Ook kunnen er vegaburgers en sauzen mee gemaakt worden. Benieuwd naar nog meer recepten met waterlinzen? Je kan hier gratis een kookboek bestellen.

Foto’s afkomstig van ABC Kroos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*