Home » Duurzame Dinsdag tip #8: Gebruik gekke groenten en fruit

Duurzame Dinsdag tip #8: Gebruik gekke groenten en fruit

Wist je dat we in Nederland ongeveer 5 tot 10 procent van alle groenten en fruit weggooien omdat ze de verkeerde vorm of een afwijkende kleur hebben? En dat terwijl het gewoon hetzelfde smaakt. Kromkommer brengt daar verandering in en maakt gebruik van gekke groenten en fruit.

 

gekke groenteKromkommer gebruikt afwijkende producten voor het maken van gerechten. Zo produceren ze een koele soep (Gazpacho) gemaakt van over geproduceerde snoeptomaatjes en kromme komkommers. Ook produceren ze kilozakken met appels, paprika’s, peren en winterpenen die er net wat anders uitzien dan normaal. Deze zakken met ‘buitenbeentjes’ zijn sinds kort ook verkrijgbaar bij Albert Heijn.

 

Is het niet raar dat een groot deel van de eisen die wij in Nederland aan voedsel stellen alleen maar gaat om het uiterlijk en niet om de binnenkant? Een appel moet genoeg blos hebben, een paprika moet een steel hebben (terwijl je deze niet opeet) en een komkommer moet recht zijn. Maar wat maakt dat eigenlijk uit? Kromkommer laat zien dat je ook met producten die niet aan deze eisen voldoen heerlijke gerechten kunt maken. Kijk jij voortaan ook minder kritisch naar het uiterlijk van groenten en fruit tijdens het inkopen?

Meer tips lezen op het gebied van duurzaamheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*