Home » West-Europa eet steeds gezonder

West-Europa eet steeds gezonder

Het kan niemand ontgaan zijn dat gezonde voeding al een tijdje in de spotlight staat. We zien het ene na het andere ‘gezonde dieet’ verschijnen en de supermarkten worden steeds meer gevuld met biologische en onbewerkte producten. Hoewel er natuurlijk mensen zijn die hierin doorslaan, is het wel een goed teken dat we steeds kritischer worden over voeding en gezonder eten.

 

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Grand View Research voorspelt tot 2020 een groei van 12 tot 25% per jaar voor de markt van gezonde en biologische voeding. De gehele voedingsmiddelenmarkt groeit gemiddeld 2% per jaar, dus dat is een behoorlijk verschil ten opzichte van de gezonde voeding.

 

gezonderOok grote bedrijven maken steeds meer de keuze voor gezonde voedingsproducten. Unilever koopt en verkoopt steeds meer gezonde voeding, Danone heeft het Amerikaanse biologische voedingsmiddelenbedrijf WhiteWave overgenomen en de Australische organische voeding producent Bellamy’s zag het afgelopen jaar de omzet groeien met maar liefst 95%.

 

In de horeca zien we ook steeds meer gezonde variaties en gerechten op de kaart staan. Het moge duidelijk zijn: We willen steeds meer gezonde voeding. Maar een lekker toetje of een vette hap moet kunnen op zijn tijd, toch?

bron: Iex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*