Home » Duurzame Dinsdag #11: Frietvodka tegen voedselverspilling

Duurzame Dinsdag #11: Frietvodka tegen voedselverspilling

Voedselverspilling is een trending topic. Er ontstaan dan ook steeds meer concepten, producten en bedrijven die de voedselverspilling tegen willen gaan. En dat je daarmee ook nog eens heel succesvol zaken kan doen, bewijst FrietHoes uit Haarlem. Hun frietvodka tegen voedselverspilling is een ware hit.
frietvodkaFrietHoes inspireert ons allemaal om beter na te denken over wat je nog met de overblijfselen van een product kan doen, in plaats van dat je het weggooit. Het bedrijf, bestaande uit een vestiging in Haarlem en vijf foodtrucks, maakt frietvodka van resten aardappels.

 

In de Mofongo’s Distillery in Groningen wordt de vodka bereid. FrietHoes staat met de foodtrucks vaak op festivals, dus het is logisch dat het nieuwste product werd gepresenteerd tijdens Amsterdam Dance Event. Feest en friet gaat goed samen, bewijzen de verkoopcijfers van FrietHoes op het festival Mysteryland afgelopen zomer. Er werden alleen al op de camping van het festival 25.000 porties friet verkocht. De aardappels die hiervoor gebruikt zijn kwamen van een boer die 200 meter van de camping vandaan woont.

 

Krijgen jullie ook direct ideeën over restproducten in de horeca of catering?

 

Onlangs schreven we over een andere leuke ontwikkeling op het gebied van aardappels en voedselverspilling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*