Home » Duurzame Dinsdag #12: Duurder voedsel, minder verspilling?

Duurzame Dinsdag #12: Duurder voedsel, minder verspilling?

Wat zou ervoor kunnen zorgen dat we met z’n allen minder voedsel verspillen en weggooien? Volgens Natuur & Milieu en de Rabobank ligt het antwoord in de prijs. Uit hun onderzoek blijkt dat duurder voedsel een goede trigger zou zijn voor mensen om er zuiniger en verstandiger mee om te gaan.

 

24 procent van de Nederlanders denkt zelfs helemaal geen voedsel meer weg te gooien als de prijs ervan verdubbeld. “Op basis van deze cijfers kunnen we concluderen dat duurder voedsel een goede prikkel is om veel minder te verspillen”, vertelt Talitha Koek, woordvoerder bij Natuur & Milieu. Ze geeft aan dat het eten in Nederland vergeleken met omringende landen relatief goedkoop is.

 

duurder voedselVolgens Koek moeten de milieukosten nog worden meegerekend in de prijs van het voedsel en moet de boer een goede prijs krijgen voor zijn producten. Momenteel wordt er door Nederlanders voor 2,5 miljard euro per jaar aan eetbaar voedsel weggegooid, dat is voor 150 euro per persoon.
Wat vinden jullie van deze ideeën? Zouden jullie minder voedsel inkopen en weggooien als de prijs hiervan hoger was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*