Home » A1 Verloning

A1 Verloning

 

UW MEERWAARDE

Binnen de Europese Unie gelden afspraken rond vrij verkeer van personen en goederen, met specifieke afspraken rond de status en positie van EU-werkers.

Deze afspraken kunnen verregaande juridische consequenties hebben voor iedereen die zelf de verloning verzorgt. Door ons de A1 verloning toe te laten passen bij verlonen van uw buitenlandse medewerkers uit de EU weet u zeker voldoet u aan de geldende wet en regelgeving.

Extra groot voordeel is besparing op kosten van arbeid, bij netto betaling van ongeveer € 12,50 per uur bespaart u rond € 1,50 per uur, per medewerker. Bij inzet van 40 weken en 40 uur per week levert het u financieel rond € 2.500,00 per medewerker op.

Ten behoeve van de zekerheid van afdracht aan de Nederlandse centrale overheid beschikken wij over een Nederlandse G-rekening, plus per 3 maanden via de Nederlandse fiscus WKA verklaring.

A1 Verloning is onderdeel van Facilities4all. Facilities4all is een moedermaatschappij met People4all als uitzendbureau, een landelijke partij al 15 jaar actief in de markt.

A1 Verloning werkt sinds 2017 aan een veilige verloning voor arbeidsmigranten. Er bestaan veel misverstanden op dit gebied, dit is voor ons de reden dat wij een samenwerking hebben met de organisatie op het gebied van A1 verloning zodat dit op een wettige en veilige manier ingericht kan worden.

Wij zijn gespecialiseerd in de vertaalslag van de steeds veranderde EU regelgeving naar een betrouwbare en snelle verloning. Wij ontzorgen u volledig voor de verloning van uw arbeidsmigranten en u kunt ervan op aan dat u hier geen omkijken meer aan heeft.

Deze afspraken kennen verregaande juridische consequenties, zowel voor uitzendorganisaties als werkgevers.

Om juridisch en fiscaal te voldoen aan de vigerende wet- en regelgeving helpen wij uitzendorganisaties en bedrijven om te voldoen aan de gestelde voorwaarden door de EU. Door de A1 regeling toe te passen bij verlonen van Buitenlandse medewerkers uit de EU voldoet u aan deze wet en regelgeving en daarnaast levert het een aanzienlijk besparing op de kosten voor arbeid op.

 

WAAROM A1 VERLONING?

Als uitzendbureau levert u arbeidsmigranten voor diverse opdrachtgevers. Zoals u weet zijn er binnen de EU afspraken gemaakt met betrekking tot arbeidsmigranten. Afspraken die vergaande consequenties hebben. Wij helpen uitzendorganisaties om de organisatie goed in te richten, zodat juridisch en fiscaal aan alle voorwaarden wordt voldaan. Mooie bijkomstigheid: u betaalt minder voor de medewerkers en de medewerkers houden netto meer over. Wij leggen het graag aan u uit:

Er is veel te doen rond de positie van de arbeidsmigranten. Hoe zit het nu precies? Arbeidsmigranten uit EU-landen door uitzendorganisaties naar Nederland gehaald om flexwerk, seizoenswerk te verrichten hebben te maken met Nederlandse wet- en regelgeving. Als lidstaat heeft Nederland te maken met de afspraken binnen de EU die voor iedereen gelden. Die afspraken zijn zeer helder.

Middels onze methodiek, de A1 verloning, bent u juridisch en fiscaal verzekerd van een kloppende werkwijze, passend binnen de EU-regels. U voorkomt dat uw huisvesting vol zit met werkzoekende arbeidsmigranten. Wij bieden een unieke betrouwbare A1 constructie aan, inclusief alle zekerheden, formele voorzieningen en certificeringen. Op de volgende bladzijden leest u meer over onze aanpak.

In de praktijk spreken we veel uitzendbureaus en organisaties die de eigen verloning regelen voor de arbeidsmigranten. Na kennismaking met onze dienstverlening kiezen steeds meer partijen voor onze duidelijkheid, veiligheid, zekerheid en lagere kosten.

 

EEN PARTNER MET KENNIS

Een persoon valt binnen de EU in beginsel onder de sociale zekerheidswetgeving van het land waar hij werkt. Er is hierop één uitzondering en dat is de uitgeleende werknemer. Een uitgeleende werknemer kan gedurende twee jaar verzekerd blijven voor sociale zekerheid in het zendende land. Hiervoor dient de werknemer te beschikken over een A1-verklaring. Belastingen en premies worden in het land van herkomst afgerekend tegen daar geldende tarieven.

Over het algemeen betekent verlonen volgens de A1-regeling een voordeel voor de werkgever en indien correct toegepast ook een fiscaal voordeel voor de werknemer, gezien de hoge belastingdruk in Nederland. De voordelen kunnen hierbij behoorlijk oplopen.

Goed inzetten van de A1-regeling vraagt om een partner die in staat is deze ook van a tot z correct uit te voeren. Het is onze kernspecialisme om de A1 regeling goed uit te voeren voor u. Wij ontzorgen het volledige proces en wij houden de meest actuele regelgeving bij en adviseren u pro-actief in deze. Wij helpen u graag, zodat u uw focus kan leggen op uw core business.

 

KRACHTEN BUNDELEN

Graag bundelen wij onze krachten en komen graag in gesprek met u.

Omdat wij begrijpen dat een overstap naar verloning door een externe organisatie een grote stap is willen wij graag een laagdrempelige fasering voorstellen. In een testfase waar wij bijvoorbeeld 10% van uw arbeidsmigranten verlonen, kunt u in de praktijk ervaren welke voordelen dit biedt voor u en voor uw arbeidsmigranten.

Laten we samen eens een kop koffie drinken. Ik maak graag persoonlijk kennis. Met gastvrije groet,

 

Fred Blaas Directeur

A1 Verloning

veilige verloning arbeidsmigranten

 

fred.blaas@people4all.nl
06 57317181

 

 

 

Recente Blogs

mrt 19

Lees meer
mei 09

Talentontwikkeling bij de Catering Academy (People4all Solutions)

Wij zijn trots om aan te kondigen dat wij sinds kort van start zijn gegaan met de Catering Academy. De Catering Academy is opgezet om te werken aan talentontwikkeling op verschillende vlakken binnen de cateringbranche. De cursussen en trainingen worden na een succesvolle deelname van de deelnemer afgerond met een landelijk erkend diploma of een professioneel certificaat.

Lees meer
dec 01

Forse BTW verlaging

Bij Zorgfactory betaalt u geen BTW

Lees meer